4 Rotsvaste principes
Pellikaan timing werd in 2009 opgericht in Utrecht met de introductie van de Flying Dutchman. Sindsdien heeft het merk gegroeid een opmerkelijk eigenzinnige collectie opgebouwd met horloges die altijd voldoen aan dezelfde vier kernwaarden.
1 DESIGN moet speels functioneel zijn
Een horloge is handig om de tijd op af te lezen, maar daarmee is natuurlijk niet het hele verhaal verteld. De ruimte voor een eigen signatuur wordt tussen de regels door gevonden.
Zie bijvoorbeeld de afbeelding rechts. De combinatie van het strakke lijnenspel van de zogeheten sector dial met elegante ronde Breguet-wijzers is typerend voor de speelse rechtlijnigheid in de designs van Pellikaan.
Toch zullen bruikbaarheid en afleesbaarheid altijd rotsvast verankerd zijn de designs.
2 KWALITEIT moet onverwoestbaar zijn
Hubert test zijn eigen horloges. Dat klinkt als ‘wij van WC-eend’, maar Hubert is nogal radicaal als het om het testen van zijn eigen horloges gaat.
Bruikbaarheid is het belangrijkste criterium bij de ontwikkeling van de horloges, met een radicale visie op betrouwbaarheid tot gevolg.
Ook de kasten zijn robuust en waterdicht en daarmee geschikt voor dagelijks, sportief en zelfs zwaar gebruik.
3 TECHNIEK moet zichtbaar zijn
Liefde voor mechanische techniek is de belangrijkste reden dat Pellikaan Timing bestaat. En dat mag dus gezien worden, maar niet op een exhibitionistische manier. Het moet allemaal wel een beetje functioneel blijven.
Pellikaan timing maakt gebruik van beproefde Zwitserse uurwerken die gekozen zijn om hun betrouwbaarheid en precisie. Al staat Hubert dat niet in de weg om de uurwerken zelf nog wat beter te maken.
Sinds de Diving Dutchman-1 maakt Pellikaan dan ook gebruik van eigen technologie in de vorm van een gepatenteerde ankertechniek.
(Gelooft u het niet? Hier is het patent te vinden!)
4 AFKOMST moet helder zijn
Op de wijzerplaat staat ‘Dutch Made’ en dat is niet voor niets. Nederland zit in het karakter van deze horloges.
De burgerlijke ongehoorzaamheid in de designs, de eigenwijsheid om Zwitserse uurwerken te willen verbeteren en zelfs in de namen van de modellen. Nederland heeft een ongelofelijke impact gehad op het gebied van technologie, wetenschap, en vakmanschap en daarom worden de horloges vernoemd naar legendarische landgenoten.
Wie is Hubert Pellikaan?
Met zo’n eigenaardige naam kun je natuurlijk niet roemloos blijven. En dat deed Hubert Pellikaan dan ook niet, al is-ie eigenlijk ook helemaal geen horlogemaker.
Dat behoeft wat uitleg.
Hubert Pellikaan is van origine farmaceut met meer dan tien patenten op zijn naam op het gebied van geneesmiddelen, mechanical engineering en sinds 22 april 2015 ook op horlogegebied.
Mocht u nu het gevoel krijgen dat u te maken hebt met een soort Utrechtse Willie Wortel met voorliefdes voor farmacie en mechanica, dan komt u in de richting.
Voeg daar ontembare nieuwsgierigheid aan toe en voilà, Pellikaan timing is geboren.
Pellikaan zocht naar het perfecte horloge, maar dat bestond in de ogen van Hubert niet. Daarom ging hij dat horloge zelf maken.
Dat ging uiteraard niet met de Franse slag, maar met de doortastendheid van de ware Hollander.
Zo combineerde hij schijnbaar onverenigbare kenmerken. Elegant én rechtlijnig, robuust én fijnzinnig, strak én nonchalant.
Na zijn eerste creatie, de Flying Dutchman, ging hij door en creëerde hij een collectie met een geheel eigen persoonlijkheid en zelfs gepatenteerde technieken.
Horloges van Pellikaan zijn zoals de man zelf: eigenwijs, pijnlijk precies en lichtvoetig dankzij een vleugje onderkoelde humor.
Garantie en service
Garantie: Op alle horloges van Pellikaan Timing zit een garantie van twee jaar na aflevering.
Service: Elke klant van Pellikaan timing krijgt dezelfde persoonlijke en behulpzame service.