Pellikaan Timing

Over Pellikaan Timing

DESIGN
Design: functioneel design, met eigen interpretatie, en eigen signatuur

TECHNIEK
Liefde voor techniek spreekt uit gebruik van fraaie uurwerken, die ook zichtbaar zijn. Sinds de "DIVING DUTCHMAN-1" wordt eigen technologie gebruikt.

CONTACT
Klanten zijn geweldig, zij leren veel over de beleving, praktische waarden, en zijn een waardevolle bron van inspiratie

DUTCH HERITAGE
Nederland heeft een ongelofelijke impact gehad op het gebied van technologie, wetenschap, en vakmanschap. Daarom worden de horloges vernoemd naar legendarische landgenoten.

Pellikaan Timing is opgericht door Hubert Pellikaan

Hubert Pellikaan is van origine farmaceut met meer dan tien patenten op zijn naam op het gebied van geneesmiddelen, mechanical engineering en sinds 22 april 2015 ook op horlogegebied.

Patents
 • Anchor of a clock or watch movement that is balanced or poised with the aid of a counterweight. April 22 2015 NL 1041281
 • ENHANCED NAIL PENETRATING COMPOSITION WO2014062059 (A1)
 • WO2014035246 (A1) - ANTIMICROBIAL COMPOSITION
 • EP2747760 (A1) - STERILE ALGINATE-BASED AQUEOUS COMPOSITION FOR MEDICAL USE AND PROCESS FOR THE PREPARATION THEREOF
 • IN SITU GELLING ALGINATE SYSTEMS WO 2010117266 (A1)
 • A METHOD OF PROCESSING LIPID MATERIALS WO 02102947 (A1)
 • METHOD FOR PARTICLE PRECIPITATION USING NEAR-CRITICAL AND SUPERCRITICAL ANTISOLVENTS WO 2004006893 (A1)
 • DEVICE FOR TREATING PIECES OF A SUBSTRATE AT HIGH PRESSURE WITH A SUPERCRITICAL OR NEAR-CRITICAL TREATMENT MEDIUM US2006157091 (A1)
 • STERILE ALGINATE-BASED AQUEOUS COMPOSITION FOR MEDICAL USE EP2544695 (A1)
 • DOSAGE UNIT FOR SUBLINGUAL, BUCCAL OR ORAL ADMINISTRATION OF WATER-INSOLUBLE PHARMACEUTICALLY ACTIVE SUBSTANCES US2010008985
 • GRANULATE CONTAINING A PHARMACEUTICALLY ACTIVE SUBSTANCE AND METHOD FOR ITS MANUFACTURE US2010034888
 • PROCESS FOR SMALL PARTICLE FORMATION US2005206022
 • PREPARATION OF POWDERS CONTAINING COLLOIDAL PARTICLES US2009155346Hubert Pellikaan is naast farmaceut ook een zeer groot horloge liefhebber en altijd op zoek geweest naar unieke horloges en uurwerken. Zijn favorieten waren toen de Omega speedmaster (1969 met caliber 321) en het Omega 1945 "RAF W.W.W." pilotenhorloge (W.W.W. stond toen voor "waterproof Wrist Watch!). Beiden zeer functionele horloges, waarvan het design geweldig is, maar wel voortkomt uit de functionaliteit.

In het begin van het jaar 2008 wilde Hubert Pellikaan graag zijn eigen horloge ontwikkelen aangezien hij bij de nieuwe horloges van Omega, Panerai, Rolex etc. iets mistte. Dat was een goede afleesbaarheid in het ontwerp, gedegen en betrouwbare techniek en bruikbaarheid van het horloge. Met de Flying Dutchman combineerde hij deze kernwaardes en zo ontstond het eerste horloge. Dit horloge was in eerste instantie alleen voor zichzelf bedoelt, maar door alle positieve reacties van anderen is hij het horloge vaker gaan maken en zo ontstond in 2009 Pellikaan Timing.
winkel van sinkel patent uitleg pellikaan anker

Kernwaardes van het ontwerp

Afleesbaarheid: Bij alle horloges van Pellikaan Timing is de afleesbaarheid van essentieel belang. Dit is bij de flying dutch modellen te zien aan de breguet wijzers welke zijn voorzien van wit superluminova wat de wijzers in het donker doet oplichten. Verder is er bij elk model altijd gekozen voor een goed contrast tussen de wijzerplaat en de wijzers volgens industriĆ«le maatstaven.   Techniek: De uurwerken in alle horloges van Pellikaan Timing zijn Zwitserse mechanische uurwerken in de vorm van een handopwinder of automaat. Deze uurwerken zijn zeer precies en betrouwbaar. Daarnaast wordt elk uurwerk persoonlijk gecontroleerd op kwaliteit.
pellikaan timing watches

Kernwaardes van het ontwerp

Bruikbaarheid: De waarde bruikbaarheid is het combineren van bovenstaande waardes, afleesbaarheid en techniek. Daarnaast maakt Pellikaan Timing altijd gebruik van een waterdichte en robuuste kast, zodat ook sportief en ander zwaar gebruik mogelijk is.
Pellikaan Timing Techniek