Liefde voor mechanica is de belangrijkste reden dat Pellikaan timing bestaat. Dat mag dus gezien worden, al staat functionaliteit voorop’

Beproefde en nieuwe technieken

Pellikaan timing maakt gebruik van beproefde Zwitserse uurwerken die gekozen zijn om hun betrouwbaarheid en precisie. Al staat Hubert dat niet in de weg om de uurwerken zelf nog wat beter te maken. Sinds de Diving Dutchman-1 maakt Pellikaan dan ook gebruik van eigen technologie in de vorm van een gepatenteerde ankertechniek.

Horloge Techniek Pellikaan Timing

Gepatenteerde ankertechniek

Elk Zwitsers uurwerk heeft een anker, dat als het ware heen en weer zwaait en daarmee de accuraatheid van het horloge bepaalt.

Hubert zag hier een mogelijkheid om zijn horloges efficiënter en dus accurater te laten lopen. Zijn gepatenteerde techniek zorgt er dus voor dat horloges van Pellikaan timing accurater en betrouwbaarder zijn.

Utrechtse precisie

Hubert Pellikaan zou Hubert Pellikaan niet zijn als hij genoegen zou nemen met wat hij uit Zwitserland krijgt aangeleverd. Dus neemt hij zelf de uurwerken ook nog onder handen.

Alle uurwerken worden dan ook ‘dynamisch’ gebalanceerd op zes posities, wat de accuraatheid verder verbetert. Pellikaan timing reguleert de uurwerken tot ze binnen de begeerde chronometer-certificering vallen.

Horloge Techniek Pellikaan Timing
Horloge Techniek Pellikaan Timing

Dynamische afregeling

Elk horloge van Pellikaan timing wordt in Utrecht getest op accuraatheid en waar nodig afgesteld. Deze zogeheten afregeling gebeurt in zes verschillende posities met de grootste zorg en met professionele apparatuur in Utrecht.

Hubert is een pietje precies, en dat zullen z’n horloges weten ook.

ETA kaliber 6498-1

Een van de meest gebruikte uurwerken van Pellikaan timing is het Zwitserse kaliber 6498-1 dat wordt geproduceerd door ETA. Dit is een van de oudste uurwerken die nog in productie zijn en mag gerust de essentie van het Zwitserse uurwerk genoemd worden. Het staat dan ook bekend om zijn enorme betrouwbaarheid en eenvoud.

Pellikaan Timing Workshop
Horloge Techniek Pellikaan Timing

ETA 6498-1 of Unitas?

Deze handopwinder werd voor zakhorloges ontwikkeld door de Zwitserse uurwerkmaker Unitas (onder welke naam het uurwerk nog vaak wordt aangeduid). Dit bedrijf is opgegaan in ETA, dat het uurwerk verder heeft doorontwikkeld zodat het aan alle moderne eisen voldoet.

‘Elaboré’ afwerking

De door Pellikaan timing gebruikte versie is elegant afgewerkt, met decoraties als Côtes de Genève en geblauwde schroeven, wat goed te zien is door het saffieren achterdeksel. De eindafregeling wordt uitgevoerd door Pellikaan timing.

CST back
Horloge Techniek Pellikaan Timing

Soprod A10-2

De motor van dit horloge is een automaat die gemaakt werd in Zwitserland door Soprod. Dit bedrijf werd in de jaren zestig diep in het Jura-gebergte opgericht toen verschillende lokale horlogemakers kun krachten verenigden. Het bedrijf is daar nog altijd gevestigd.

Het kaliber A10-2 is het belangrijkste uurwerk van deze producent en staat bekend om zijn betrouwbaarheid en goede prijs-kwaliteit verhouding.

45 mm robuust handopwinder

Ontwerp

De sportieve variant op het oermodel van de flying dutchman lijn met een sub-seconde wijzer met een minimalistische stijl.

………. vorm. Design, techniek en bruikbaarheid zijn de kernwoorden voor dit horloge.

De zogenaamde “sector dial” zorgt voor een snel en nauwkeurig afleesbare tijd. Het contrast tussen de wijzers en de wijzerplaat is groot, zodat de afleesbaarheid ook bij weinig licht goed is.

De kleurstelling van de wijzerplaat is geïnspireerd door instrumenten van auto’s en motoren uit de jaren 60.

Pellikaan Timing Nederlands Ontwerp
Pellikaan Timing Zwitserse Precisie

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.”